Drvo – aluminijum stolarija

drvo-aluminijumKod ovog sistema spoljna strana stolarije, koja je izložena atmosferskim uticajima, obložena je eloksiranim ili plastificiranim aluminijumom. Zahvaljujući tome, spoljni uticaji ne mogu naškoditi ovom tipu prozora i vrata. Spoljašnje održavanje nije potrebno dugi niz godina pošto se Al profili izrađuju od legure AlMgSi 0,5 sa prekidnom čvrstoćom Ф 22.

Stolarija Drvo Aluminijum: vrata, prozori, klizna vrata!

  • Odlična izolacija
  • Prijatan boravak u prostoru
  • Dug vek trajanja
  • Veliki izbor boja drveta i aluminijuma

Unutrašnja strana ovih prozora je od drveta koje zadržava vizuelnu lepotu i daje toplinu unutrašnjosti Vašeg doma. Ova dva materijala su međusobno povezani fleksibilnim spojnicama sa prekidom termičkog mosta izmedju njih. Spoj mora biti takav da bi dozvolio nesmetano širenje ili skupljanje i drveta i aluminijuma.

drvo-aluminijum_01Drvo aluminijum stolarija u potpunosti ispunjava sve termičke zahteve i već dugi niz godina krasi domove širom naše zemlje. Preradi drveta za ovaj sistem se pristupa ustaljenim metodama moderne tehnologije, gde se drvo posle sušenja do 10 – 12 % vlažnosti troslojno laminita i zatim profiliše.

Prilikom konstruisanja al i drvenih profila trudili smo se  da zaobljenim linijama postignemo prijatnost i eleganciju, kojom nismo umanjili funkcionalnost, sigurnost i trajnost ovih prozora i vrata.

Površinskom obradom drveta postižemo potreban kvalitet, a izborom boja i lakova prilagodjavamo se Vašem istančanom ukusu i zahtevima. Svi zaptivači izrađeni su od EPDM – a, koji je otporan na ozon i starenje, a isto tako ima dobru elastičnost i zaptivanje.

stolarija_drvo_al_03Za ovaj tip stolarije koristimo okove najboljih svetskih proizvođača, sa mogućnošću svih načina otvaranja.

Stakljenje možemo da vršimo i sa unutrašnje strane (sa lajsnama) i sa spoljašnje strane (bez unutrašnjih lajsni).

Kupovinom naših prozora i vrata u kombinaciji drvo – aluminijum dobijate toplinu i udobnost u Vašem domu i odličnu termičku i zvučnu izolaciju sa velikom uštedom energije.