Strukturalne i polustrukturalne fasade

aluminijumske_fasadePolustrukturalne aluminijumske fasade predstavljaju spolja gledano tanki niz aluminijumskih ramova sa ugrađenim refleksnim staklima, između kojih se nalaze vidne uzane fuge. Na ovom tipu fasade nije potrebno lepljenje stakla za ram, pošto se stakla stavljaju u njega i dihtuju sa spoljašnje i unutrašnje strane gumenim EPDM zaptivkama. Vidni alu profili se uskladjuju sa bojom stakla i vizuelno utapaju u površinu fasade.

Strukturalne aluminijumske fasade se postavljaju tako što se refleksno staklo lepi za aluminijumsku konstrukciju, tako da su spolja vidljive staklene ploče sa uzanim fugama između. Najčešće se kombinuju sa dodatnim držačima stakla koji rasterećuju silikonski lepak i smanjuju rizik od pada stakla.

Dodatni zahtevi protiv požarne zaštite (širenje požara sa sprata na sprat) rešeni su tako što se pribegava klasičnom izvođenju parapeta (zidan ili betoniran) ili od sendviča protiv požarnih i termoizolovanih materijala ispred kojih se montira aluminijumska ostakljena fasada. Koristimo Alumil sisteme.

Zimske bašte, zastakljene terase i stepeništa

zimske_basteOdređivanje izgleda sopstvenog životnog prostora se ne vrši svaki dan, s toga je potrebno odabrati najbolje i najkvalitetnije rešenje. Stolarija Ča i tu može da Vam pomogne! U mogućnosti smo da Vam ponudimo veliki broj idejnih i konstrukcionih rešenja u oblasti zastakljivanja objekata, terasa, bašti, ulaza i dr.

Lepo isprojektovane zastakljene bašte povećavaju realnu i estetsku vrednost Vaše kuće. Na taj način dobijate dodatni prostor sa velikom količinom dnevne svetlosti, vrlo prijatan za boravak u toku dana.

Za ovu vrstu radova najčešće koristimo aluminijumske profile koji su se vremenom za ove namene pokazali kao najbolji.

Nadstrešnice za bazene

natkrivanje_bazenaNatkrivanje kućnih bazena se najčešće izrađuje sa vertikalnim zidovima, gde se stvara jako lep i funkcionalan pokrov. Konstrukcija se tako dizajnira da obezbeđuje maksimalnu udobnost i što veću slobodu kretanja u bazenu.

Po želji kupca ceo pokrov može da se složi izvan bazena, a segmenti su povezani na takav način da pružaju zaštitu od vetra. Ako je pokrov za bazen većih dimenzija, postoji mogućnost da se u jednom delu napravi i prostorija za presvlačenje.

Za oblaganje se koriste paneli polikarbonata (PC) koji mogu biti različitih debljina, a samim tim i različitih karakteristika

  • PC 10 mm, troslojni, transparentan, sprečava stvaranje kondenzacionih kapi, sa zaštitom od UV zraka po jednoj strani K = 2,8
  • PC 10 mm, dvoslojni, svetlo plave, svetlo zelene ili smeđe boje, sprečava stvaranje kondenzacionih kapi, sa zaštitom od UV zraka po jednoj strani K = 3,1
  • PC 4 mm, transparentan kao staklo, štiti od UV zraka na obe strane K = 5,4

Po želji kupca možemo ugraditi dodatne opcije u vidu jednokrilnih vrata bilo šiber ili otvarajuća.